Tilstandsvurdering Orebakken Borettslag

Tilstandsvurdering Orebakken Borettslag

2. oktober 2015 13:19
På oppdrag fra generalforsamlingen 2015 har styret fått gjennomført en tilstandsvurdering av borettslaget. Tilstandsvurderingen er utført av OPAK, et tverrfaglig rådgivingsselskap med lang erfaring innen tilsvarende oppdrag. På bakgrunn av tilstandsvurderingen har OPAK også utarbeidet en vedlikeholdsplan med forslåtte tiltak og kostnadsestimater.

Hovedkonklusjonen er at det bygningsmessige ved eiendommen fremstår i normalt god teknisk stand og at bygningene har siden byggeåret blitt jevnlig vedlikeholdt. Styret er godt fornøyd med at det ikke kom noen store overraskelser, slik at vi kan arbeide videre med vedlikehold som planlagt.
Av anbefalte tiltak vil vi nevne:
– Omlegging av takbelegg på parkeringshuset. Det var en vurdering om vi skulle gjøre dette samtidig med den øvrige rehabiliteringen av parkeringshuset, men konklusjonen ble at dette er en aktivitet som kan gjøres uavhengig av bruk av parkeringshuset og at det derfor blir enklere og antageligvis billigere å sette ut dette som et eget oppdrag.
– Utskifting av porttelefonanlegget. Borettslaget er klar over at dette fungerer dårlig i enkelte oppganger og vil planlegge en utskiftning i løpet av noen år. I mellomtiden får det gamle duge.
– Hovedtavler og stigeledninger (el-anlegg) bør skiftes i løpet av 5 år. Undersentraler (sikringsskap til hver leilighet) er den enkelte beboers ansvar. Dette arbeidet vil prioriteres etter at utbedringen av ventilasjonsanlegget er avsluttet.
– Videokontroll av avløpsledningene i bakken samt stikkprøvekontroll av enkelte leiligheter.
Beboere som er interessert i å lese hele rapporten kan få gjøre dette på kontoret. I forbindelse med en oppdatering av borettslagets hjemmesider vil det bli lagt ut mer informasjon om utført vedlikehold og hva som er planlagt vedlikehold de nærmeste 5 år.